Eko-Kertakäyttökäsineet
Eko-Kertakäyttökäsineet


 

EKO-KERTAKÄYTTÖKÄSINEET Ruuanlaittoon, siivoamiseen, askarteluun

Tuoten:o 1402017, 100 kpl/rasia, koko: S, M, L, XL

Yleistä kertakäyttökäsineistä

Päivittäistavarakauppojen hyllyissä on monipuolinen valikoima kertakäyttökäsineitä. Etikettien mukaan valittavana on vinyylikäsineitä eli PVC-muovista valmistettuja käsineitä, lateksikäsineitä eli luonnonkumista valmistettuja käsineitä sekä nitriilikäsineitä eli synteettisestä kumista valmistettuja käsineitä. Pakkaus- ja käsinekokoja löytyy mukavasti moneen tarpeeseen. Oman mieltymyksen mukaan käsineitä löytyy sisäpinnaltaan puuteroimattomana ja myös puuteroituna.

Kertakäyttökäsineiden valikoima on siis runsas. Miksi sitten mekin toimme valikoimaan omat kertakäyttökäsineemme ja miksi niiden etuliitteenä on sana Eko?

1. Ympäristönäkökohdat

Eko-kertakäyttökäsineiden valmistusprosessissa ei synny terveydelle tai ilmastolle haitallisia muoviyhdisteitä. Eko-käsineiden materiaali ovat muoviluokituksen 2 ja 4 muovia. Käytetyt Eko-käsineet ja tyhjä pakkaus voidaan laittaa kierrätys- tai sekajätteeseen. Eko-kertakäyttökäsineet on pakattu tiiviisti litteän malliseen pakkaukseen, jolloin kuljetukset ovat ekonomisesti ja myös ekologisesti ajateltuna mahdollisimman kestävällä pohjalla. 

2. Ruuan valmistus

Eko-kertakäyttökäsineitä voidaan turvallisesti käyttää elintarvikkeiden käsittelyssä. Tuotteen tuotannolla on kansainvälinen elintarvikealan BRC-sertifikaatti. Eko-käsineet soveltuvat myös rasvaisen ruuan käsittelyyn, sillä tuote ei sisällä haitallisia ftalaatteja.

3. Allergianäkökohdat

Eko-kertakäyttökäsineet ovat puuterittomat. Eko-käsineet soveltuvat lateksi- ja kumiallergikolle ja myös vinyyli- ja nitriiliallergikolle.

 

Mihin jokaisen kannattaa kiinnittää huomiota valitessaan kertakäyttökäsineitä

Kun valitset seuraavan kerran päivittäistavarakaupan runsaasta valikoimasta kertakäyttökäsineitä, kannattaa kiinnittää huomiota käsineiden valmistusmateriaaliin ja niiden soveltuvuuteen juuri siihen askareeseen, mihin olet tarkoittanut niitä käyttää. Jos olet allerginen, vältät terveyden kannalta ikäviä reaktioita, kun valitset materiaalin, mikä soveltuu juuri sinulle. On hyvä myös tietää, että puuteroitujen käsineiden puuteri on yleensä pH arvoltaan emäksinen, mikä voi vahingoittaa ihon happamaa suojakerrosta. Vahingoittunut iho läpäisee herkemmin allergiaa aiheuttavat allergeenit.  Ympäristön kannalta on tärkeä myös vakuuttua siitä, että tuotteen valmistus, käytetty tuote tai tyhjä pakkaus rasittavat luontoa mahdollisimman vähän. Muistathan vielä, että esimerkiksi PVC-kertakäyttökäsineitä (=vinyylikäsineet), jotka sisältävät tiettyjä ftalaatteja ei saa käyttää käsiteltäessä rasvaisia elintarvikkeita, Evira (=Elintarviketurvallisuusvirasto) opastaa "Usein kysyttyä" -palstalla seuraavasti: " Esimerkiksi tavanomaiset vinyylikäsineet eivät siten sovi yleiskäsineeksi elintarviketyössä." Ja muistathan, että PVC-muovin klooripitoisuus on korkea, eivätkä ne sovellu energiajätteeseen.

Perustellusti toteamme, että Eko-kertakäyttökäsineet ovat oikea ja turvallinen valinta ruuanlaittoon ja moniin kodin askareisiin niin ympäristön kuin käyttäjän itsensä kannalta!